Bulgaristan Aile Birleşimi
Bulgaristan Aile Birleşimi vizesi, evli eşlerin ve çocukların birlikte aynı ülke sınırları içinde yaşamak üzere talep ettiği oturum iznidir. Aile birleşimi iki şekilde olmaktadır. İlki Bulgar vatandaş eş ile yapılan evlilik üzerinden oturum almak, ikincisi ise Bulgaristan'da herhangi bir nedenden dolayı oturumu olan Türk vatandaşın eşini ve çocuklarını yanına alması şeklinde olmaktadır. Bir Bulgaristan Vatandaşı ile bir Türk Vatandaşı arasında evlilik gerçekleşmişse eşe bağlı olarak oturum izni talep edilebilir. Ancak bu talebin gerçekleştirilmesi için çiftlerin Bulgar evlilik cüzdanına sahip olması gerekir.
Aile Birleşimi İçin,
Bulgaristan Aile Birleşimi talebinde bulunan kişi Bulgaristan’da refah içerisinde yaşayabileceğini istenilen belgelerle beyan etmelidir. Aile olacak kişilerin gelirleri asgari geçim sınırının altında olmamalıdır.
Bulgaristan’da beraber yaşayacak kişilerin beraber kalacakları yaşam standartlarına uygun konutun kira veya tapu bilgilerini beyan edilmelidir. Tüm bu evrakların yanı sıra her iki tarafın da evliliklerinin sahte olmadığını beyan evlilik taahhütnameleri imzalamaları gerekmektedir. Verilen bilgilerin her iki eş açısından tutarlı olması ve çelişkili beyanlara yer verilmemelidir.
Evlilik Üzerinden Bulgaristan D Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Bulgaristan Vatandaşıyla evlenen bir Türk Vatandaşı aile birleşimi vizesi talep edebilmektedir. Kişinin aile birleşimi vizesini almak için belirli şartları ve koşulları yerine getirmesi ön koşulu bulunur. Evrakların tam ve eksiksiz olarak hazırlanması ve ilgili konsolosluk birimine sunulması gerekir. Sunulan evraklarda var olan herhangi bir hata ya da eksiklik başvuru sürecini olumsuz etkileyebilmektedir.
Türkiye'de Hazırlanması Gereken Evraklar: Uluslararası Evlilik Belgesi, İkametgah Belgesi, Sabıka Kaydı, Nüfus Kayıt Örneği, Seyahat Belgesi, Fotoğraf başvuru için sunulmalıdır.
Bulgaristan'da Hazırlanması Gereken Evraklar: Türk eş adına Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu, Türk eşin bakım ve masraflarının karşılanacağını gösteren taahhütname ile evliliğin sahte olmadığını gösteren taahhütname, Bulgaristan kira kontratı, Bulgar vatandaş eşin pasaport ve liçna kart fotokopisi başvuru için gerekli olan diğer belgelerdendir.
Bu belgeler ile kişi önce Türkiye'de bulunan Bulgaristan temsilciliklerine d vize başvurusunda bulunmalı, ardından çıkan vize ile ülkeye giderek oturum kartını almalıdır. Bulgaristan Aile Birleşimi konusunda AB standartları uygulanmaktadır. Bulgaristan’da oturum izni alacak kişilerin mesleki durumları ve yaşam standartlarının detaylı bir şekilde incelendiği göz önünde bulundurulmalıdır.
Bulgaristan Evlilik/Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvurular Nereye Yapılır?
Evlilik/Aile Birleşimi Vizesi, Bulgaristan'a yapılacak olan uzun süreli seyahatler için tercih edilebilecek d vize türlerinden biridir. Başvuru sahibi gerekli koşulları sağladığı müddetçe d vize prosedürlerini tamamlayarak ilgili ülkeden oturum izni alma hakkı kazanır. Bulgaristan uzun süreli d vize başvuruları Bulgar diplomatik temsilciliklerine şahsen yapılmaktadır. Kişiler, seyahat amacına uygun olarak hazırlanmış başvuru dosyalarını bizzat teslim etmekle yükümlüdür. Başvuru için sunulması gereken evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvurular için vize hizmet merkezlerinden danışmanlık talep edilebilmektedir. D vize başvuruları için her birey, konsoloslukların görev çevresini gözeterek işlemlerine başlamalıdır. İkamet edilen bölgeye hizmet veren konsolosluk birimine başvurular gerçekleştirilmelidir. Yapılan başvuruları kabul etme yetkisi sadece Bulgaristan Konsolosluklarındadır.
Bulgaristan Konsoloslukları Görev Bölgesi
D vize başvuruları Bulgaristan temsilciliklerine şahsen yapılmaktadır. Dolayısıyla başvuru sahibi hazırlamış olduğu evrakları ilgili temsilciliğe bizzat teslim etmelidir. Bulgaristan d vizeleri için görev bölgelerine uygun temsilcilikten başvuru yapılması gerekir. İkameti İstanbul olan bir başvuru sahibi Ankara Büyükelçiliğinden d vize başvurusu yapamaz. Başvuru sahiplerinin kendi görev çevresine hizmet veren konsolosluk birimlerinden işlemlerini yürütmesi gerekir.
Ankara Büyükelçiliği'nden başvuru kabul edilen iller şöyledir; Adana, Adıyaman, Ardahan, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aksaray, Bayburt, Batman, Bartın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Iğdır, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Kırıkkale, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak.
İstanbul Başkonsolosluğu görev çevresindeki şehirler; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale.
Edirne Başkonsolosluğu görev çevresindeki şehirler; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve ilçeleridir.
Bursa Konsolosluğu ise geriye kalan tüm şehirlerden başvuru kabul etmektedir.
bulgaristankonloslugu.org web sitesinin Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Başkonsolosluğu resmi web siteleri ile ilgili bir bağlantısı var mıdır?
bulgaristankonsoloslugu.org web sitesinin Bulgaristan Büyükelçiliği/Bulgaristan Başkonsolosluğu ile herhangi bir bağlantısı yoktur. Yalnızca kişileri bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur. bulgaristankonsoloslugu.org web sitesi, vize başvurusu yapacak olan kişilerin doğru bilgilerle işlemlerini gerçekleştirmesi, konsolosluk iletişim bilgileri, çalışma saatleri ve vize başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi alabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
Alenn DDW farklı alan adlarını kullanarak seyahat ve danışmanlık firmalarına reklam vererek onlarla stratejik işbirliği yapmaktadır.
Bulgaristankonsoloslugu.org web sitesinde sunulan bilgilerin güncel ve doğru olması için titizlikle çalışılmaktadır. Ülkelerin vize prosedürleri zamanla değişip güncellendiğinden yeni ve güncel bilgilerin eski bilgilerle yer değiştirilmesi için de aynı titizlik gösterilmektedir.
Visa Information For Bulgaria sitesine bilgi, proje ve reklam verme gibi istekleriniz için www.alennddw.com/contact iletişim adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan Evlilik D Vize Başvuruları Sonuçlanma Süresi
Uzun süreli vize kategorilerinden olan evlilik/aile birleşimi vize başvuruları yaklaşık 45-60 gün arasında sonuçlanmaktadır. D vize başvuruları için hazırlanan evraklar daha detaylı ve karışık olduğu için değerlendirme süreleri de uzun olmaktadır. Bulgaristan d vize başvurularını kabul etme yetkisi Türkiye'de bulunan Bulgaristan Konsolosluklarında, değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi ise Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Vize başvuruları kişilerin sunduğu evraklar çerçevesinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır. Karar yetkisi sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Sonuçlanma süreleri yapılan değerlendirmelere göre verilen sürelerden daha uzun ya da daha kısa olabilmektedir.
Bulgaristan Vize Reddi
Bulgaristan vize başvuruları, kişilerin seyahat amaçlarına uygun olarak hazırlayıp sunduğu evraklar dahilinde değerlendirilmektedir. Başvuru sahiplerinin evlilik dolayısıyla eş üzerinden yapmış oldukları başvurular Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilerek sonuca bağlanır. Evlilik vizeleri için çiftin evliliklerinin sahte olmadığı ve Bulgaristan Cumhuriyeti'nde yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilecek finansmana sahip olduklarını gösteren evraklar sunulmalıdır. Sunulan evraklar dahilinde değerlendirmeler yapılır ve uygun görülmediği takdirde vize reddiyle karşılaşılabilir. Bulgaristan vize reddi durumunda başvuru sahibine vize başvurusunun hangi gerekçe ile reddedildiğini gösteren bir mektup verilir. Böylece başvuru sahibi hangi gerekçe ile ret cevabı aldığını öğrenir. Vize reddi durumlarında başvuru sahibine herhangi bir ücret iadesi yapılmamaktadır. Başvurunun ret cevabı alması yeni bir başvurunun yapılamayacağı anlamına gelmez. Kişi, her zaman yeni evraklarını hazırlayarak ve yeniden vize ücretini yatırmak koşuluyla başvuru yapabilir. Tekrar başvuru için bir bekleme süresi yoktur.
Ana Menü
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- Edirne Başkonsolosluğu
- Bursa Konsolosluğu
- Turistik Vize
- Ticari Vize
- Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Transit Vize
- Bulgaristan'da Temsilciliği Olanlara D Vizesi
- Bulgaristan Öğrenci Vizesi
- Aile Birleşimi
- Aile Birleşimi / Oturumu Olan Kişilerin Eş ve Çocuklarına
- Bulgaristan'da Şirket Sahibi Olanlar
- 1951 - 1978 Yılları Göçmenlerine D Vizesi
- Bulgaristan Vize İşlemleri
- Bulgaristan Oturum İzni
- Bulgaristan D Vizesi
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Emeklilere Bulgaristan D Vizesi
- Yabancıların Türkiye'de Oturum İzni
- Bulgaristan Vatandaşlığı
- Bulgaristan Vatandaşı Nasıl Olunur?
- 1951 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlık Hakkı
- 1978 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- 1989 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- Yatırım Yoluyla Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- 18 Yaşının Altındakilere Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- Bulgaristan Cenaze Nakil İşlemleri
- Погребални процедури в България
- Bulgaristan Pasaportu E-Randevu
- Bulgaristan Pasaportu
- Vize Başvuru Formu
- Bulgaristan Vizesi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
- Türkiye Burgaz Başkonsolosluğu
- Türkiye Filibe (Plovdiv) Başkonsolosluğu
- Türkiye Sofya Büyükelçiliği
- Konsolosluğun Görevleri
- Konsolosluğun Temsilcilikleri
- Bulgaristan Konsolosluk Hizmetleri
- Bulgaristan Liçna Karta
- Bulgaristan Kayak Turları
- Bulgaristan Vergi Kanunu
- Yatırım Teşvikleri
- Hakkımızda
- Bulgaristan Otobüs Seferleri
- Bulgaristan Uçak Seferleri