Bulgar Pasaportu E-Randevu
Dikkat!: Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği Kırmızı Pasaport randevusunu online olarak kabul etmektedir. Randevu başvuru sahibi tarafından şahsen alınmalıdır. Bulgar pasaportu randevu internet sitesi:
https://www.consulatebg.eu
Bulgaristan Kırmızı Pasaport Başvurusu
Bulgaristan'a yapılacak seyahatlerde kısa dönem Bulgaristan vize işlemleri ve kırmızı pasaport randevusu artık online olarak yapılabilmektedir. Yürürlüğe giren yeni çevrimiçi uygulamayla birlikte Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Konsolosluğunun iş yükü azalmış ve işlem süresi kısalmıştır. Başvuruda bulunacak kişinin kendisine en yakın görev bölgesindeki temsilcilik üzerinden Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu, Bulgaristan Bursa Konsolosluğu vize/pasaport işlemlerini, D vize uzatma işlemlerini, Bulgar pasaportu yenileme işlemlerini online olarak gerçekleştirebilmektedir. E-randevu sistemiyle Bulgaristan vatandaşları, çifte vatandaşlığı olanlar pasaport ve kimlik işlemlerini http://ebds.perfectbg.com/ adresi üzerinden gerçekleştirebilmektedirler. Bulgaristan vize başvurusunda bulunan kişiler, Bulgaristan vizesi süreç takipleri için https://www.consulatebg.eu/status adresine girerek pasaport numaralarıyla Bulgaristan pasaportunun başvurusunun durumu hakkında gerekli bilgiye ulaşabilirler. Bulgaristan kırmızı pasaport başvurusunda bulunmak, pasaport yenilemek, pasaportu uzatmak için gereken evraklar ve zayavlenie başvuru esnasında Bulgaristan Konsolosluğu'na iletilmelidir.
Bulgaristan Pasaportu E-Randevu
Bulgaristan Başkonsolosluğu’na yapılan pasaport ve Bulgaristan Kimlik Kartı (Liçna Karta) çıkartma ve uzatma işlemleri ile ilgili dilekçeler elektronik ortamdan yapılmaktadır. Bu işlemler için gerekli olan dilekçenin (zayavleniye) kopyası, resim ve PDF formatında taratılmış başvuru ile istenen ilgili ek evraklar eksiksiz bir şekilde başvuru esnasında hazır bulunmalıdır.
Bulgaristan Pasaportu ve Bulgaristan Kimlik Kartı Elektronik Başvuru Evrakları
- Dilekçe (Zayevlenie)
- Bulgaristan Doğum Belgesi kopyası /aslı
- Bulgaristan İkametgâh Belgesi kopyası/aslı
- Bulgaristan Pasaportu ve Kimlik Karı (Liçna Karta) kopyaları/asılları
İhtiyaç Halinde Hazırlanması Gereken Evraklar
- Aday 18 yaşından küçük ise anne ve babanın Bulgaristan kimlik belgeleri (Pasaport ve Liçna Karta)
- Aday ilk kez başvuruda bulunacaksa ve 18 yaş üzeri ise şahit olarak gösterebileceği akrabalık ilişkisi bulunan iki (2) kişinin kimlik belgelerinin kopyası.
Elektronik Başvuru ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
Çıkmış pasaportlar başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en erken üç (3) ay sonra şahsen veya vekâlet verilen kişi tarafından teslim alınabilir.
Başvuru yapan 18 yaşından küçük adaylar konsolosluğa evrakları teslim ederken yanlarında ebeveynleri de bulunmalı.
Bulgaristan Vatandaşları için Türkiye’de Pasaport ve Kimlik Kartı Çıkartma veya Uzatma ile İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar
Yurt dışında yaşayan her Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşı pasaport çıkartmak veya uzatmak için yaşadığı ülkede bulunan Bulgaristan’ın Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri olan Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’na da bu isteği için başvuru yapabilir.
Bulgaristan Pasaportu ve Kimlik Kartı ile İlgili Zorunluluklar
- Pasaport için yapılan başvurularda doldurulması gereken dilekçe (zayavlenie) şahsi olarak teslim edilmelidir. Bu durumun sebebi başvuru sahibinin imzasının, yüzünün ve parmak izinin dijital olarak kayıt altına alınma zorunluluğudur. Pasaport için verilen dilekçe bu teknik ihtiyaçların karşılanamadığı Bulgaristan Cumhuriyeti temsilciliklerinde yapılamamaktadır.
- Bulgaristan Kimlik Kartı (Liçna Karta) başvurularında teknik yetersizlik olan temsilciliklerde dilekçenin yanı sıra istenen teknik özelliklerde çekilmiş biyometrik fotoğraf da talep edilmektedir.
- Bulgaristan Cumhuriyeti yasalarına göre her vatandaşın tek bir pasaport sahibi olma hakkına sahip. Yeni pasaportunu teslim alırken eski pasaportu yok edilmesi için ilgili resmi görevliye teslim etmesi zorunludur. Kimlik değeri taşıyan yeni herhangi bir belge alındığında, eğer varsa, aynı türden eski belgenin iade edilmesi gerekmektedir.
- Süresi dolan pasaport üç ay içerisinde Bulgaristan’ın Türkiye’deki olan Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğu temsilciliklerine teslim edilmeli. Pasaport sadece devam eden yabancı ülke vizeleri veya pasaport mühürleri gibi kullanımı için zorunluluk gereken durumlar kanıtlandığı zaman geçici bir süre olarak sahibinde kalabilir. Verilen süre sona erdiğinde pasaport yine üç (3) ay içerisinde iade edilmek zorunda.
- Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşları kişisel resmi belgelerini korumakla yükümlüdür.
Bulgaristan Pasaportu ve Kimlik Kartı ile İlgili İşlem Süreleri
- Evraklarda veya içeriklerinde eksiklikler veya hatalar tespit edildiği zaman, düzeltilmeleri hakkında temsilcilik başvuru sahibine yedi (7) iş günü içerisinde bilgilendirme yapmaktadır.
- Bilgilendirmenin yapıldığı tarihten itibaren yapılan başvurudaki hatalar veya eksikler aday tarafından giderilmediği takdirde pasaport ile ilgili tüm işlemler sonlandırılır.
- Bulgaristan’daki ilgili resmi kurum tarafından pasaport ile ilgili yapılan işlemlerin tamamlandığına dair doğrulama geldikten sonra ilgili Bulgaristan’ın Türkiye’deki ilgili temsilciliği başvuru sahibini yedi (7) iş günü içerisinde bilgilendirir.
- Türkiye’den Bulgaristan’ın resmi temsilciliklerine eksiksiz olarak yapılan pasaport, kimlik kartı çıkartma ve uzatma başvuruları 90 gün içerisinde sonuçlanır. Bu süre bazı durumlarda uzayabilmektedir.
- Pasaportun zarar görmesi veya kaybedilmesi durumunda yerel güvenlik güçleri bilgilendirilmeli ve buradan alınacak belge ile Bulgaristan’ın Türkiye’de olan Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğu temsilciliklerinden birine üç (3) gün içerisinde bilgi vermelidir. Bu gibi durumlarda yeni veya geçici bir pasaport için başvuru yapılmalıdır.
Bulgaristan Geçici Pasaportu
- Geçici pasaport sadece yurt dışında yaşayan ve yolculuk için kim olduğunu kanıtlayan gerekli resmi veya Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşlarına verilir.
- Geçici pasaport 12 ay geçerlilik süresine sahip ve Bulgaristan’a dönmek için gerekli zaman ile tutarlıdır.
14 ile 18 yaş Arası Çocuklar için Bulgaristan Pasaportu ve Kimlik Kartı İşlemleri
- 18 yaşın altındaki pasaport veya kimlik kartı ihtiyaç sahipleri ilgili konsolosluk görevlisi huzurunda izin imzaları atar. Başvuruda ayrıca çocuğun doğum belgesinin orijinali ve kopyası da hazır olmalı.
- 14 yaşın altındaki çocuklar için yapılan başvurularda ne çocuktan ne de velilerinden imza alınmaz.
- Reşit olmayan başvuru sahiplerinin belgeleri ebeveynleri veya vekâlet verilen Bulgaristan vatandaşı kişiler tarafından imza karşılığında Bulgaristan’ın Türkiye’de olan Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğu temsilciliklerinden birinden teslim alınır.
- Anne veya babadan birinin imzaya katılamama durumunda tek ebeveynin imzası da gerekli şartlar yerine getirilerek geçerli olabilmektedir. Bunun için katılamayan aile üyesinin noter onaylı ve Bulgar diline çevrilmiş vekâlet, pasaport çıkartma izni ve yurtdışına yolculuk izni olması gerekir.
- Boşanma gibi durumlarda alınan velilik hakları, vefatlarda veya uzun süre aile üyelerinden birinden haber alınamadığında da gerekli devlet dairelerinden alınacak belgeler de başvuru sürecinde hazır tutulmalıdır.
Bu site resmi bir site değildir. Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu işlemlerinize başlamadan önce mutlak suretle teyit ediniz. Vize ve vatandaşlık işlemlerinizle ilgili en güncel ve doğru bilgileri Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Başkonsolosluğu’nun resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Ana Menü
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- Edirne Başkonsolosluğu
- Bursa Konsolosluğu
- Turistik Vize
- Ticari Vize
- Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi
- Transit Vize
- Bulgaristan'da Temsilciliği Olanlara D Vizesi
- Bulgaristan Öğrenci Vizesi
- Aile Birleşimi
- Aile Birleşimi / Oturumu Olan Kişilerin Eş ve Çocuklarına
- Bulgaristan'da Şirket Sahibi Olanlar
- 1951 - 1978 Yılları Göçmenlerine D Vizesi
- Bulgaristan Vize İşlemleri
- Bulgaristan Oturum İzni
- Bulgaristan D Vizesi
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Emeklilere Bulgaristan D Vizesi
- Yabancıların Türkiye'de Oturum İzni
- Bulgaristan Vatandaşlığı
- Bulgaristan Vatandaşı Nasıl Olunur?
- 1951 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlık Hakkı
- 1978 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- 1989 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- Yatırım Yoluyla Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- 18 Yaşının Altındakilere Bulgaristan Vatandaşlığı Hakkı
- Bulgaristan Cenaze Nakil İşlemleri
- Погребални процедури в България
- Bulgaristan Pasaportu E-Randevu
- Bulgaristan Pasaportu
- Vize Başvuru Formu
- Bulgaristan Vizesi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
- Türkiye Burgaz Başkonsolosluğu
- Türkiye Filibe (Plovdiv) Başkonsolosluğu
- Türkiye Sofya Büyükelçiliği
- Konsolosluğun Görevleri
- Konsolosluğun Temsilcilikleri
- Bulgaristan Konsolosluk Hizmetleri
- Bulgaristan Liçna Karta
- Bulgaristan Kayak Turları
- Bulgaristan Vergi Kanunu
- Yatırım Teşvikleri
- Hakkımızda
- Bulgaristan Otobüs Seferleri
- Bulgaristan Uçak Seferleri